Seminar for teensУкраїнський фонд «Благополуччя дітей», продовжуючи свою діяльність у напрямку попередження сексуального насильства над дітьми, протягом 2016/2017 навчального року планує провести низку заходів з цього питання.

25-26 серпня 2016 р. Фонд організував семінар-тренінг для освітян та фахівців соціальної сфери за участю представника Міністерства соціальної політики України, під час якого представив новий посібник для його подальшої апробації.

Презентована розробка є логічним продовженням вже виданого Українським фондом «Благополуччя дітей» посібника «Навчіть дитину захищатися» для роботи з дітьми у садочках та початковій школі, якому був присвячений вебінар Міністерства освіти і науки України у березні поточного року.

В рамках серпневого семінару учасники мали змогу ознайомитись із феноменом безпеки особистості як психолого-педагогічної екосистеми та з методикою проведення інтерактивних занять для підлітків віком 10 - 13 років та 14 - 18 років. На думку авторів-розробників формування правил безпечної поведінки дозволить дитині уникнути в майбутньому ризикованих ситуацій, пов'язаних із сексуальним насильством та сексуальною експлуатацією.

Після ознайомлення з методичними матеріалами 22 фахівці протягом вересня - листопада 2016 р. проводитимуть заняття з підлітками для освоєння ними навичок безпечної поведінки. Результати цих занять дадуть змогу авторам презентованого посібника Тетяні Цюман та Олені Нагулі фіналізувати матеріал. Таким чином, Український фонд «Благополуччя дітей» дасть змогу всім зацікавленим фахівцям проводити заняття з дітьми від 4 до 18 років щодо попередження сексуального насильства.

Семінар-тренінг «Вчимо дитину захищатися» став першими заходом в рамках кампанії «Одне фото - тисяча слів».

 

Захід організовано в рамках проекту «Попередження сексуального насильства та сексуальної експлуатації дітей у Східній та Центральній Європі», що впроваджує ВБО Український фонд «Благополуччя дітей» у партнерстві з Empowering Children Foundation (Польща) за фінансової підтримки OAK Foundation.